• Zápis do 1.ročníka

          • Zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Bijacovce na školský rok 2024/2025 sa uskutoční dňa 03.04. 2024 v čase od 12:00 - 17:00 hodiny v priestoroch ZŠ s MŠ Bijacovce.

             

             

            Na zápis je potrebné priniesť :

            • občiansky preukaz rodiča/zákonného zástupcu dieťaťa,
            • rodný list dieťaťa.

            Prítomnosť dieťaťa na zápise je nevyhnutná!

            V zmysle zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon), vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 437/2020 Z. z. o základnej škole o určení miesta a času zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky je rodič/zákonný zástupca dieťaťa, ktoré do 31.08.2024 dovŕši šiesty rok veku,  povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt, ak rodič/zákonný zástupca nevyberie svojmu dieťaťu inú školu.

            Základná škola pri zápise dieťaťa vyžaduje jeho meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, adresu trvalého bydliska. V prípade, ak sa dieťa nezdržiava na adrese trvalého bydliska, je potrebné uviesť adresu miesta, kde sa dieťa obvykle zdržiava. Pre presnosť údajov je potrebné, aby si rodičia priniesli so sebou občiansky preukaz a rodný list dieťaťa. Na identifikáciu zákonných zástupcov základná škola vyžaduje meno, priezvisko, adresu trvalého pobytu a ďalšie údaje a kontakty zákonných zástupcov na účely komunikácie.

            V prípade, ak rodič zapisuje na povinnú školskú dochádzku dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, spolu s písomnou žiadosťou (prihláškou) predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

            Ak chcú rodičia zapísať do základnej školy dieťa mladšie ako šesť rokov, sú povinní k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast a doklad o získaní predprimárneho vzdelania.

            Ak dieťa nedosahuje školskú spôsobilosť, môže pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu. Povinnosť zákonného zástupcu prísť na zápis do 1. ročníka ostáva, pri zápise zákonný zástupca upozorní základnú školu na zámer požiadať materskú školu o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

            Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedo- siahlo školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

            O prijatí dieťaťa na základné vzdelávanie rozhodne riaditeľ školy do 15. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má základné vzdelávanie začať.

             

            V PRÍPADE NEJASNOSTÍ NÁS NEVÁHAJTE KONTAKTOVAŤ NA Č.TEL.  0911 483 583  

          • Veľkonočné prázdniny

          • Vážení rodičia, cudzí stravníci,

            oznamujeme Vám, že 28.3.-2.4.2024 budú Veľkonočné prázdniny.  

            Dňa 28.3.2024 a 2.4.2024 nebude v prevádzke školská kuchyňa, nebudeme variť ani pre cudzích stravníkov.

            Návrat do školy pre žiakov ZŠ a MŠ bude 3.4.2024, v tento deň začneme variť v školskej jedálni.

          • Oznam- Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že riaditel'ka Základnej školy s materskou školou Bijacovce 5 poskytuje v zmysle zákona 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) žiakom I. stupňa a žiakom materskej školy dňa  22. marca 2024 (piatok) riaditel'ské vol'no z organizačných dôvodov -  Deň učitel'ov.

            Dňa 22.3.2024 nebudú v prevádzke pre žiakov a cudzích stravníkov školská jedáleň, v prevádzke nebude ani školský klub detí.

            Riadne vyučovanie, podl'a rozvrhu hodín, bude pokračovat' pre žiakov I. stupňa a žiakov materskej školy 25.marca 2024.

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Bijacovce č.5
        • Riaditeľka: 0911 483 583 Materská škola: 0911 913 216 Školská jedáleň: 0911 913 214 Ekonómka: 0911 913 218
        • Bijacovce 5 05306 Bijacovce Slovakia
        • 37942697
        • 2021869014
        • Riaditeľka: riaditel@zsbijacovce.sk Zástupkyňa riaditeľky: eva.dzugasova@zsbijacovce.sk Vedúca ŠJ: veduca.jedalne@zsbijacovce.sk Ekonómka: ekonom@zsbijacovce.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje